Ev Yapımı Klasik Humus Tarifi
Nohutun kremamsı dokusu, tahinin yoğun aroması ve grissiniyle buluşan kıtırlık… Bu humus tarifi, hem sofralarınıza gurme bir dokunuş katacak hem de açılış tabağı olarak misafirlerinizi büyüleyecek.
Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tahin (Halis Tahin 275 GR)
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon ya da 1 adet misket limonu suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Körfezim Taş Baskı Naturel Sızma Zeytinyağı 500 ML)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
- Char Me Fesleğenli Grissini (servis için)
Yapılışı
- Nohutları pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotunda çekin.
- Tahini ekleyin ve karışıma yedirilene kadar tekrar çekin.
- Sarımsağı ince doğrayın veya ezin, limon suyunu ekleyin.
- Kimyon, tuz ve zeytinyağını da ekleyin; tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Kıvamı yumuşatmak isterseniz 2 adet buz küpü ilave edebilirsiniz.
- Hazırladığınız humusu servis tabağına alın, ortasına çukur açıp ekstra zeytinyağı gezdirin.
- Üzerine toz biber ve kavrulmuş susam serpiştirerek süsleyin.
- Char Me Fesleğenli Grissini ile birlikte servis edin.
Sunum Önerisi
Humusu genişçe bir tabakta sunarak ortasına zeytinyağı havuzu yapmayı unutmayın. Üzerine serpilen kırmızı biber ve kavrulmuş susam, hem lezzet hem de görsellik açısından fark yaratacaktır. Yanında Char Me Fesleğenli Grissini ile servis ettiğinizde, sofranızın yıldızı olmaya aday bir meze elde etmiş olacaksınız.