3 yemek kaşığı zeytinyağı (Körfezim Taş Baskı Naturel Sızma Zeytinyağı 500 ML)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Char Me Fesleğenli Grissini
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
Yapılışı:
Nohutları pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotunda çekerek işe başlayın.
Tahini ekleyin ve tekrar çekin. Sarımsağı ince ince doğrayın veya ezin, limon suyunu sıkarak ekleyin.
Kimyon, tuz ve zeytinyağını da ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Kıvamını biraz daha yumuşatmak isterseniz, iki adet buz küpü ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız humusu servis tabağına alın, ortasında bir havuz oluşturup ekstra zeytinyağı gezdirin. Toz kırmızı biber ve susamı da ekleyerek sunumunuzu tamamlayın.
Char Me Fesleğenli Grissini ile birlikte servis edin.
Nohudun kremamsı dokusu, tahinin yoğun aroması ve grissiniyle buluşan kıtırlık mükemmel bir uyum yaratacak ve yemeğiniz öncesi mükemmel bir açılış olacaktır.