Ege Sofralarının En Güzeli: Doğal Çizik Yeşil Zeytin! İlyada Doğal Salamura Çizik Yeşil Zeytin, zeytin ağacından toplanan taze meyvelerin çizilerek geleneksel salamura yöntemleriyle olgunlaştırılmasıyla hazırlanır. Canlı yeşil rengi ve hafif acımsı, yoğun tadıyla kahvaltıların, salataların ve mezelerin vazgeçilmezidir. Yüksek oranda sağlıklı tekli doymamış yağ asitleri içerir.
Yeşil Zeytin, Su, Tuz, Asitlik Düzenleyici (Sitrik Asit), Sertleştirici (Kalsiyum Klorür), Antioksidan (Askorbik Asit).
Türkiye
Kahvaltı sofrasında veya zeytinyağı ve kekik ile tatlandırılarak ara öğünlerde tüketilebilir. Salata ve pizzalara lezzet katmak için idealdir. Salamurası yüksek tuz içerdiği için tansiyon sorunu olanların dikkatli tüketmesi önerilir.
Alerjen: İçermez.
Önemli Not: Tekli doymamış yağ asitleri (Oleik asit) ve A vitamini açısından zengin bir kaynaktır.
Serin ve kuru bir yerde muhafaza ediniz. Açıldıktan sonra zeytinlerin daima kendi salamura suyu altında kalmasına dikkat ederek buzdolabında saklayınız.