Uzak Doğu mutfağının en çok kullanılan soslarından biri olan istiridye sos, yemeklere yoğun umami lezzeti katar. Soya sosunun hafif tatlı ve deniz mahsulleri aromasıyla zenginleştirilmiş bu sos, sebzeler, et yemekleri ve noodle tariflerinde mükemmel bir tamamlayıcıdır. Özellikle sebzeleri wokta sotelemeden önce eklenerek, daha derin bir tat profili elde edilebilir.
İçindekiler: Su, şeker, istiridye ekstraktı %11(Ostrea edulis) (istiridye %90, su, tuz), tuz, modifiye mısır nişastası, aroma arttırıcı: E621 (<10g /kg), buğday unu, renklendirici (E150a).Alerjen: İstiridye (yumuşakçalar), buğday
Menşei: Hong Kong/Çin
Besin Değerleri:
Enerji: 117 kcal/ 496 kJ,
Yağ:<0,5 g,
-doymuş yağ:<0,1g,
karbonhidrat: 27 g,
-şekerler: 21 g,
protein: 2,2 g,
tuz: 11,5 g