Binlerce yıllık geçmişe sahip kadim buğday siyez, Organik Gurme yorumuyla taş değirmende öğütülerek un hâline getirildi. Rafine edilmemiş bu un, glisemik indeksi düşük, lif oranı yüksek ve besleyici değerleri korunmuş bir un alternatifidir.
Doğal fermantasyonla yapılan ekmeklerden krep ve kek tariflerine kadar birçok alanda kullanılabilir. Gluten oranı düşüktür, bu sayede hassas bünyeler tarafından da tercih edilebilir. Siyez unu, aynı zamanda protein açısından zengin ve tokluk süresini uzatıcı özelliktedir.
Menşei: Türkiye
Üretici: Organik Gurme Tarım ve Gıda A.Ş.
İçindekiler: %100 organik siyez buğdayı unu
Besin Değerleri (100 g): Enerji: 330 kcal, Karbonhidrat: 68 g, Lif: 9 g, Protein: 13 g
Alerjen: Gluten içerir.