Ardında uzun bir tarihsel ve kültürel etkileşim hikayesi taşıyan bu peynir, bölgenin ismiyle yani Kars Gravyeri adıyla tanınır. Sarı renkte, yarı sert ve ,ç, parlak delkleri olan, kendine has bir aromaya sahiptir. Anadolu'ya göçle gelen özel peynirlerden biridir. Güçlü aromatik tadı ile Avrupa'da dağ peynirleri gurubunda yer alır. Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında 1800 metre rakımın üzerindeki yaylalarda serbest beslenen Zavot ve Mantofon İnek ırklarının taze sütünden yapılır. Üretiminde sadece süt, şırdan maya ve tuz kullanılır. Üretim tarihinden itibaren en az 180 gün olgunlaştırılarak piyasaya arz edilmiştir.
İçindekiler: İNEK SÜTÜ, ŞİRDEN MAYA, KAYA TUZU.Alerjen: Süt
Menşei: Kars/Boğatepe/Türkiye
Besin Değerleri:
Enerji (kcal): 395.0
Enerji (kJ): 1641.0
Yağ (g): 31.2
Doymuş yağ (g): 20.4
Karbonhidrat (g): 2.1
Protein (g): 26.5
Tuz (g): 2.7