Hindistan cevizinin içindeki beyaz etli kısmın, su ile işlenmesinden elde edilir. Tayland, Vietnam, Malezya, Endonezya ve hint mutfakları başta olmak üzere geniş bir kullanım alanı vardır. Çorbalar ve çorba kıvamındaki et yemekleri ilk akla gelen kullanım yeridir. Tatlılarada Hindistan cevizi tadı eklemek için kullanılır. Kokteyl ve soğuk içeceklerde sıklıkla tercih edilen bir malzemedir.Hindistan cevizi gerek kokusu, gerekse tadı, lezzeti ve aroması açısından dünyada oldukça sevilen bir meyve türüdür. Hindistan cevizi kışları kurak yazları yağışlı olan daha çok tropikal iklimde yetişir. İlk olarak Endonezya'da yetişen Hindistan cevizi Hindistan, Filipinler gibi birçok ülkelerde yetişmektedir.Cevizin iç kısmındaki beyaz meyveden elde edilen bu sıvı rengi itibariyle beyaz olduğu için hindistan cevizi sütü olarak adlandırılmıştır. Bu süt yağından daha çok tatlılarda faydalanılır. İçeriği adeta bir vitamin deposu olan bu süt; karbonhidrat, protein, kalsiyum, potasyum ve sodyum gibi bir çok vitamin içermektedir.
İçindekiler: HİNDİSTAN CEVİZİ EKSTRAKTI (%70, SU, EMÜLGATÖR. E435
Menşei: Tayland
Besin Değerleri:
Enerji (kcal): 185.0
Enerji (kJ): 764.0
Yağ (g): 19.0
Doymuş yağ (g): 17.0
Karbonhidrat (g): 2.0
Şeker (g): 2.0
Protein (g): 1.6
Tuz (g): 0.05