100 gr Keçi Peyniri (Kapra Keçi Beyaz Peyniri 450 GR)
1 avuç Ceviz İçi
1 adet Kırmızı Soğan
1 bağ Roka
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Kırmızı soğanları ince halkalar halinde doğrayın.
Rokanın saplarını temizleyin.
Enginar kalplerini ortadan ikiye bölün.
Rokayı ve soğanları salata kasesinde harmanlayın
Izgarada ya da iyice ısınmış bir tavada iz verdirdikten sonra salata kasesinde roka ve kırmızı soğanın üzerine yerleştirin.
Zeytinyağı ve limon suyunu bir kapta karıştırarak roka ve kırmızı soğanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarladıktan sonra nazikçe karıştırın.
Keçi peynirini elinizle ufalayarak enginarların üzerine serpiştirin.
Cevizleri hafifçe iri parçalar halinde kırarak ekleyin.
Enginarın hafif ve ferahlatıcı lezzeti, keçi peynirinin kremsi yapısı ve cevizin çıtırlığıyla mükemmel bir uyum içinde olacak. İster meze olarak, ister ana yemeklerin yanında keyifle tüketebilirsiniz.