Soya Soslu ve Zencefilli Tavuk Stir-Fry

Soya Soslu ve Zencefilli Tavuk Stir-Fry

Mar 16, 2025

Uzak Doğu Mutfağının Vazgeçilmezi: Soya Soslu Tavuk

Uzak Doğu mutfağının tatlı, tuzlu, ekşi ve umami dengesini yakalayarak, AMOY Light Soya Sosu ile hazırlanan bu lezzetli stir-fry, tavuk ve sebzelerin mükemmel uyumunu sunuyor.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı AMOY Light Soya Sosu
  • 400 gr tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı Lee Kum Kee Susam Yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı Chefline Pirinç Sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Taze soğan ve kişniş (süsleme için)
  • Haşlanmış yasemin pirinci veya noodle (servis için)

Hazırlık

  1. Marinasyon: Tavuk şeritlerini bir kaseye alıp, 2 yemek kaşığı soya sosu, bal, rendelenmiş sarımsak ve zencefili ekleyin. 15 dakika marine edin.
  2. Sebzeleri Hazırlayın: Biberleri ve havucu ince şeritler halinde doğrayın.
  3. Tavuğu Pişirin: Wok tavayı yüksek ateşte ısıtın. Susam yağını ekleyin ve tavukları 5-6 dakika kavurun.
  4. Sebzeleri Ekleyin: Biber ve havuçları ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
  5. Sosu Bağlayın: Soya sosu, pirinç sirkesi ve mısır nişastasını su ile karıştırıp tavaya ekleyin. Sosu kıvam alana kadar pişirin.
  6. Son Dokunuş: Susamı ekleyin, karıştırın ve taze soğan ile kişniş serpiştirerek servis edin.

Servis Önerisi

Bu lezzetli stir-fry'ı yasemin pirinci veya sebzeli noodle ile tamamlayarak harika bir akşam yemeği yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Tarifte Kullanılan TazeGurmeler

Paylaş: