1 su bardağı Semola Rimacinata Durum Buğdayı İrmiği 1000 GR
1/2 su bardağı Tassya Panko Ekmek Kırıntısı 200 GR
1 çay kaşığı Bisalt Sarımsak ve Biberiyeli Deniz Tuzu 150 GR
1/2 çay kaşığı La Chinata Tütsülenmiş Paprika Tozu 70 GR
1/2 çay kaşığı Kikkoman Tuzsuz Soya Sosu 150 ML
1 su bardağı Süt (kabakları hafifçe yumuşatmak için)
Kızartmak için Zeytinyağı
Sarımsaklı Yoğurt Sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı Körfezim Erken Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı 500 ML
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabakları ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Hafifçe tuz serpip 10 dakika bekletin, fazla suyunu kağıt havluyla alın.
Bir kaseye Nilky Badem Sütü ve soya sosunu ekleyin, karıştırın ve kabakları içine alıp 5 dakika bekletin.
Ayrı bir kapta Rummo Kepekli İrmik Unu, Tassya Panko Ekmek Kırıntısı, Bisalt Sarımsaklı Deniz Tuzu ve Tütsülenmiş Paprika Tozunu karıştırın.
Kabakları sütten çıkarıp fazla sıvıyı süzdükten sonra unlu karışıma bulayın.
Tavada Elle zeytinyağını ısıtın ve kabakları altın rengi olana kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Sarımsaklı Yoğurt Sosu:
Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve servis için soğutun.
Servis Önerisi:
Yunan kabak kızartmasını sıcak olarak, yanında sarımsaklı yoğurt sosu ile servis edin. Üzerine taze fesleğen ya da kekik serpiştirerek lezzeti artırabilirsiniz.