Yunan Usulü Kabak Kızartması

Yunan Usulü Kabak Kızartması

Mar 7, 2025

Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 1 su bardağı Semola Rimacinata Durum Buğdayı İrmiği 1000 GR
  • 1/2 su bardağı Tassya Panko Ekmek Kırıntısı 200 GR
  • 1 çay kaşığı Bisalt Sarımsak ve Biberiyeli Deniz Tuzu 150 GR
  • 1/2 çay kaşığı La Chinata Tütsülenmiş Paprika Tozu 70 GR
  • 1/2 çay kaşığı Kikkoman Tuzsuz Soya Sosu 150 ML
  • 1 su bardağı Süt (kabakları hafifçe yumuşatmak için)
  • Kızartmak için Zeytinyağı

Sarımsaklı Yoğurt Sosu için:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Körfezim Erken Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı 500 ML
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Kabakları ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Hafifçe tuz serpip 10 dakika bekletin, fazla suyunu kağıt havluyla alın.
  • Bir kaseye Nilky Badem Sütü ve soya sosunu ekleyin, karıştırın ve kabakları içine alıp 5 dakika bekletin.
  • Ayrı bir kapta Rummo Kepekli İrmik Unu, Tassya Panko Ekmek Kırıntısı, Bisalt Sarımsaklı Deniz Tuzu ve Tütsülenmiş Paprika Tozunu karıştırın.
  • Kabakları sütten çıkarıp fazla sıvıyı süzdükten sonra unlu karışıma bulayın.
  • Tavada Elle zeytinyağını ısıtın ve kabakları altın rengi olana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Sarımsaklı Yoğurt Sosu:

Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve servis için soğutun.

Servis Önerisi:

Yunan kabak kızartmasını sıcak olarak, yanında sarımsaklı yoğurt sosu ile servis edin. Üzerine taze fesleğen ya da kekik serpiştirerek lezzeti artırabilirsiniz.

Afiyet olsun. 😋

Paylaş: