Yunan Usulü Kabak Kızartması

Yunan Usulü Kabak Kızartması

Mar 7, 2025

Yunan Usulü Kabak Kızartması Tarifi

İncecik dilimlenmiş kabakların dışı çıtır, içi yumuşacık! Yanında sarımsaklı yoğurt sosuyla servis edilen bu klasik tarif, sofranıza Akdeniz dokunuşu katacak.

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 su bardağı Semola Rimacinata Durum Buğdayı İrmiği
  • 1/2 su bardağı Tassya Panko Ekmek Kırıntısı
  • 1 çay kaşığı Bisalt Sarımsak ve Biberiyeli Deniz Tuzu
  • 1/2 çay kaşığı La Chinata Tütsülenmiş Paprika Tozu
  • 1/2 çay kaşığı Kikkoman Tuzsuz Soya Sosu
  • 1 su bardağı süt
  • Kızartmak için zeytinyağı

Sarımsaklı Yoğurt Sosu İçin:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Körfezim Erken Hasat Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Kabakları ince halka şeklinde doğrayın, üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. Suyunu kağıt havluyla alın.
  2. Süt ve soya sosunu bir kapta karıştırın. Kabakları bu karışıma alarak 5 dakika bekletin.
  3. Başka bir kapta irmik, panko, deniz tuzu ve paprika tozunu karıştırın.
  4. Kabakları sütten çıkarıp fazla sıvıyı süzdükten sonra bu karışıma bulayın.
  5. Tavada zeytinyağını ısıtıp kabakları altın sarısı olana kadar kızartın.
  6. Kızaran kabakları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı süzdürün.

Sarımsaklı Yoğurt Sosu:

  1. Tüm sos malzemelerini karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

Servis Önerisi

Kabak kızartmalarını sıcak olarak servis edin. Yanında sarımsaklı yoğurt sos ile sunarak Akdeniz esintili bu atıştırmalığı şölene dönüştürün. Üzerine taze kekik veya fesleğen serpiştirmeyi unutmayın.

Afiyet olsun! 😋

Tarifte Kullanılan Taze Gurmeler

Paylaş: