Asya mutfağının soya sosundan sonra en çok bilinen ve kullanılan malzemesidir. Özenle seçilmiş istiridyelerin özlerinden elde edilen bu sos, et marinasyonlarından, tava yemeklerine, noodle yapımından salata soslarına kadar hemen hemen her yemek türünde kullanılır. Kendi başına veya diğer sos ve lezzetlendiriciler ile karıştırılarak değişik alternatifler üretilebilir. Deniz mahsullerinden sebze yemeklerine, et marinasyonlarından noodle tariflerine kadar pek çok yemeğe derinlik kazandıran bu sos, tatlı ve tuzlu aromaların mükemmel dengesiyle fark yaratır. Yemeklerinize profesyonel bir dokunuş katmak için ideal bir seçimdir.
İçindekiler: Su, şeker (şeker kamışı kaynaklı), tuz, istiridye ekstraktı (%8), sirke (üzüm), modifiye nişasta (mısır kaynaklı), aroma artırıcılar (E621(Monosodyum glutamat < 10g/kg), (E627 (Disodyum guanilat), E631 (Disodyum inosinat) <500 mg/kg)), kıvam artırıcı: E415 (Ksantan gam), renklendirici: E150d* (Amonyum sülfit karamel), koruyucu:E202 (Potasyum sorbat<1000 mg/kg). Alerjen: İstiridye (yumuşakçalar), buğday
Menşei: Çin
Besin Değerleri:
Enerji: 61 kcal
Yağ: 0 gr
Karbonhidrat: 12,4 gr
-Şeker: 10,1 gr
Protein: 2,8 gr
Tuz: 9,2 gr