Efendigil Erzincan Tulum Peyniri, Erzincan’ın eşsiz coğrafi koşullarında yetişen Akkaraman koyunlarının sütünden üretilen geleneksel bir lezzettir. En fazla %5 oranında Morkaraman koyunu sütü veya keçi sütü eklenerek hazırlanan bu peynir, yılın sadece Nisan ve Eylül ayları arasında üretilmektedir.Beyaz ve krem renkte, kolay dağılmayan, ağızda kendine özgü aromasıyla fark edilen yarı homojen yapıya ve belirgin asidik bir tada sahiptir. Geleneksel olarak kuzu veya buzağı şirdeninden elde edilen peynir mayasıyla mayalanarak üretilen bu özel peynir, en az 4 ay boyunca olgunlaştırılarak kendine özgü yoğun ve dengeli lezzetini kazanır.Kahvaltılarda, meze tabaklarında, salata ve hamur işlerinde mükemmel uyum sağlayan Efendigil Erzincan Tulum Peyniri, 500 gram ve 1000 gramlık ambalaj seçenekleriyle sofralarınıza doğallık ve geleneksel lezzeti bir arada sunar.
İçindekiler: Çiğ Koyun sütü, tuz, laktik maya (SÜT), hayvansal peynir mayası, Alerjen: Süt
Menşei: Erzican/Türkiye
Besin Değerleri:
Enerji: 334 kcal / 1398 kJ
Protein: 19,59 g
Azot: 3,07 g
Toplam Yağ: 24,32 g
Karbonhidrat: 9,21 g
Tuz: 1225 mg