Hayrat Kelek Turşusu 350 g
Hayrat Kelek Turşusu, olgunlaşmamış kavunun küçük hâli olan kelek meyvesi ile hazırlanan sıra dışı bir turşu çeşididir. Geleneksel Anadolu sofralarında sıkça yer alan bu turşu, kıtırlığı, özgün aroması ve ferahlatıcı sirke tadıyla dikkat çeker.
Katkısız ve doğal yöntemlerle fermente edilen Hayrat Kelek Turşusu; özellikle et yemeklerinin yanında tercih edilir. Nadir bulunan bu lezzet, geleneksel turşu kültürünü sofralara taşır.
İçindekiler
- Kelek (olgunlaşmamış kavun)
- Su
- Sirke
- Tuz
- Sarımsak
Besin Değerleri (100 g için yaklaşık)
- Enerji: 17 kcal
- Karbonhidrat: 2.4 g
- Protein: 0.6 g
- Lif: 1.3 g
- Yağ: 0.1 g
- Tuz: 3.8 g
Menşei
Türkiye