Sakarya Abhaz (Abaza) Peyniri; yaklaşık olarak 700 yıl önce Sakarya iline yerleşen Abhaz halkının kültürünün de etkisiyle Sakarya ilinde üretilen kaşar peyniri ile dil peyniri arasında özelliklere sahip, olgunlaştırılmış, lifli yapıda, kehribar sarısı renginde ve genellikle örgü şeklindeki peynirdir. Lifli yapısı sayesinde sıcak su içinde sünebilir. Geçmişi eskiye dayanan ve Sakarya’ya özgü yerel yöntemle üretilen Sakarya Abhaz (Abaza) Peynirinin, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.
İçindekiler: İnek sütü, şırdan maya ve kaya tuzuAlerjen: Süt
Menşei: Sakarya/Türkiye
Besin Değerleri:
Enerji (kcal) 295.0
Enerji (kJ) 1228.0
Yağ (g) 21.3
Doymuş yağ (g) 13.7
Karbonhidrat (g) 2.5
Şeker (g) 0.0
Protein (g) 23.4
Tuz (g) 2.4