Saganaki peyniri, Yunan ve Ege mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Adını, kızartılarak servis edildiği özel küçük tavadan alır. Yüksek erime noktasına sahip olması sayesinde, pişirildiğinde dışı çıtır çıtır bir kabuk oluştururken iç kısmı yumuşak ve esnek bir kıvama ulaşır. Geleneksel saganaki peynirinin yoğun ve aromatik yapısını, biberin hafif baharatlı ve tatlı-acı dengesiyle buluşturan özel bir çeşittir. Saganaki peyniri, kızartıldığında dışı altın sarısı çıtır bir kabuk kazanırken, içi esnek ve kremsi bir hale gelir. Biberin lezzeti peynire karakteristik bir tat derinliği katarken, sıcak servis edildiğinde limon suyu ve zeytinyağı ile mükemmel uyum sağlar. Kahvaltı sofralarında, sıcak mezelerde veya fırın yemeklerinde kullanılabilecek lezzetli bir alternatiftir.
İçindekiler: Pastörize İnek sütü, şirden mayası, tuz, pul biber.Alerjen madde: Süt içerir.
Menşei: Türkiye
Besin Değerleri:
Enerji: 368 kcal
Yağ: 45 g
Protein: 28.78 g
Karbonhidrat: 0.3 g
Tuz: 5.2 g