Saganaki peyniri, Yunan ve Ege mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Adını, kızartılarak servis edildiği özel küçük tavadan alır. Yüksek erime noktasına sahip olması sayesinde, pişirildiğinde dışı çıtır çıtır bir kabuk oluştururken iç kısmı yumuşak ve esnek bir kıvama ulaşır. Saganaki peynirinin en saf ve doğal hali olan sade saganaki, tuzlu ve yoğun süt aromalı yapısıyla öne çıkar. Özel dokusu sayesinde yüksek ısıya dayanıklıdır ve kızartıldığında dışı çıtır, içi ise elastik ve hafif akışkan bir kıvama ulaşır. Limon suyu ve zeytinyağı ile sıcak servis edildiğinde özgün lezzetini en iyi şekilde sunar. Kahvaltılardan atıştırmalıklara kadar geniş bir kullanıma sahiptir.
İçindekiler: Pastörize İnek sütü, şirden mayası, tuz.Alerjen madde: Süt içerir.
Menşei: Türkiye
Besin Değerleri:
Enerji: 368 kcal
Yağ: 45 g
Protein: 28.78 g
Karbonhidrat: 0.3 g
Tuz: 5.2 g