Başta İsviçre olmak üzere Fransa, Avusturya ve Finlandiya'da yaygın olarak üretilir. Adını İsviçre'nin Gruyeres kasabasından almıştır. İnek sütünden yapılan yarı-sert bir peynirdr. İsviçre Gravyer peyniri yaklaşık 35 kg ağırlığında bir tekerlek peynir üretmek için en az 400 litre taze süt gerekmektedir. Kendine özgü tadı ve kokusu vardır. Çok az delikli olması veya hiç delik içermemesi kalitesini belirler. Fındığımsı, baharlı ve güçlü bir aroması vardır. Büyük tekerler halinde üretilen Gravyer, İsviçre fondülerinin vazgeçilmezi olduğu gibi, iyi bir eritme peyniri olarak birçok yemekte de kullanılabilmektedir. Ekmeğin üzerine yerleştirip fırına verebilir veya çorbalarınızın içine katabilirsiniz. Yemeklerinizin de tadını gölgelemeden lezzet katan Gravyer peynirini tüm tariflerinizde kullanabilirsiniz.
İçindekiler: Pastörize İnek Sütü, Pastorize Peynir Mayası, TuzAlerjen: Süt
Menşei: İSVİÇRE
Besin Değerleri:
Enerji: kJ/kCal 1660/400
Yağ:32 gr
- Doymuş Yağ: 13 gr
Karbonhidrat: 0 gr
- Şeker: 0 gr
Protein 27 gr
Tuz 1.6 gr