Antakya mutfağına özgü olan sürk peyniri, baharatlar ve yöresel otlarla harmanlanarak kurutulmuş, yoğun aromalı bir peynir çeşididir. Sarımsak, çörek otu, kimyon ve kırmızı biber gibi baharatlarla zenginleştirilen bu peynir, kendine has baharatlı ve keskin lezzetiyle kahvaltı sofralarına farklı bir tat katıyor. Yoğurt veya zeytinyağı ile ezilerek meze olarak da tüketilebilir.
İçindekiler: Biber Salçası, Zahter, Kimyon, Kişniş, İnek SütüAlerjen BileşenlerSüt ve Süt Ürünleri İçerir.
Menşei: Hatay/Türkiye
Besin Değerleri:
Enerji(Kj/kcal) 736/176
Yağ (g) 4,8
-Doymuş yağ (g) 2,82
Karbonhidrat(g) 2,7
-Şekerler(g) 2,3
Lif(g) 0,9
Protein(g) 29,9
Tuz 2,47