Kızlı Marka' olarak da bilinen bu ürün, Gelibolu'da kadın işçilerin emeğiyle üretilmesiyle ün kazanmıştır. Sardalyaların temizlenip pişirilmesinin ardından konserve edilmesiyle hazırlanır. Omega-3 bakımından zengin olan bu ürün, kılçığıyla birlikte pişirildiği için kılçıkları da yumuşak bir yapıya sahiptir ve bu sayede rahatlıkla tüketilebilir.
İçindekiler: Sardalya Balığı, Ayçiçek Yağı
Menşei: Çanakkale/Türkiye
Besin Değerleri:
Enerji (kJ/kcal) 890/213
Yağ (g) 13,76
-Doymuş yağ (g) 3,9
Karbonhidrat (g) 0,4
-Şekerler (g) 0
Protein (g) 21,76
Tuz (g) 1,7
Omega 3 (EPA+DHA) (mg) 1420